Projectes ambientals

Oreneta Educació

Realitzem projectes per treballar temàtiques socials i ambientals. Ens preocupen temes com els residus (urbans, industrials, etc.), el consum abusiu d’avui en dia, la contaminació (dels mars, rius, boscos), és a dir, en general, tot allò que genera impactes ambientals.

A través d’aquests projectes volem apropar solucions i eines per realitzar canvis d’hàbits cap a una sostenibilitat real.

Arrel de la pandèmia, va sorgir el neguit de millorar els residus que generava personalment en el meu dia a dia i així és com va néixer el projecte ALES, el projecte ambiental que tinc més actiu:

El Projecte Ales

IMG_20201118_124034

"Residus tèxtils"

Aquest projecte ambiental neix del neguit cap a la quantitat de residus que generem en aquest sistema de consum en el qual vivim.

També neix del neguit cap a la quantitat d’objectes que no és poden reparar, de la quantitat d’objectes que hi ha d’usar i tirar.

Neix de les ganes de tornar a desenfundar la màquina de cosir, en temps de pandèmia, i recordar les poques  nocions de costura que hem va poder donar la meva àvia, unes nocions que avui dia intento millorar i les agafo com un acte de reveldia, per crear, reparar i deixar d’alimentar aquest sistema de consum.


compreses de tela

"Upcycling"

Per tant en aquest projecte, intento reutilitzar el màxim de teles possibles, per crear altres productes.

Actualment, em nodreixo de donacions de particulars. Els quals donen teles que anaven a tirar i jo intento que aquestes es converteixin en nous productes.

Si cal també utilitzo teles noves, per garantir la funcionalitat del producte. Aquestes teles però, són amb certificat lliure de tòxics.

Avui en dia, aquests actes estan emmarcats dins el concepte d’economia circular o l’upcycling. Bàsicament és utilitzar un residu per crear un producte nou.

reutilitzar teles

" Residu zero"

La condició que hem poso, és crear productes que alhora també ens fan la vida més sostenibles al nostra dia a dia.

El producte estrella, està sent les :

COMPRESES DE TELA, fins fa poc s’ens havia posat al davant productes d’un sol ús sense pensar en totes les conseqüències de salut i medi ambientals. Per sort cada vegada estan sortint altres alternatives per una menstruació més conscient.

Altres productes que he anat cosint sota demanda són els DESMAQUILLANTS, els PORTAENTREPANS, ESPONGES i algun JOC per a infants.


Podeu comprar aquests productes a través de la botiga on-line o en les botigues de La Troca a Arenys de Mar, en el Comerç Pi Gros, d’Arenys de Munt i a l’Hort de la Xinesca a Vilassar de Mar.

Fototrampeig

Les càmeres de fototrampeig o càmeres trampa són una eina molt bona per poder fotografiar els animals més feréstecs sense haver d’esperar moltes hores i amb més possibilitats d’èxit. Es tracta d’una tècnica no invasiva, perquè no requereix ni capturar ni manipular els animals que es volen observar.

Aquest projecte és personal, no està dins de cap estudi ni res d’això. La idea és tenir un  recull de la fauna que hi ha pels voltants d’Arenys de Munt, i en general del Maresme, i utilitzar aquestes imatges i vídeos per fer educació ambiental a través de tallers a infants i adults.

Aniré penjant els vídeos, si els vols veure tots, clica al botó.