Realitzem projectes per treballar temàtiques socials i ambientals. Ens preocupen temes com els residus (urbans, industrials, etc.), el consum abusiu d’avui en dia, la contaminació (dels mars, rius, boscos), és a dir, en general, tot allò que genera impactes ambientals.
A través d’aquests projectes volem apropar solucions i eines per realitzar canvis d’hàbits cap a una sostenibilitat real.
Arrel de la pandèmia, va sorgir el neguit de millorar els residus que generava personalment en el meu dia a dia i així és com va néixer el projecte ALES, un projecte de recuperació de teles.
Actualment però el projecte més actiu, és l’elaboració de jocs de fusta i de tela sobre fauna i flora de Catalunya. Creem materials didàctics per tal d’apropar aquests conceptes i que el joc sigui el canal d’aprenentatge.
Aquest projecte ambiental neix, arrel de buscar jocs i materials que transmetin coneixements sobre la fauna i flora catalana, i no trobar-ne.
A vegades ens apropem als infants amb imatges i símbols d’animals no autòctons, com les girafes, elefants, lleons, etc… quan a tocar de casa nostra també tenim mamífers i altres animals molt interessants. I el mateix amb la flora.
Arrel d’això, també he observat que no tots els infants i adults coneixem del tot el nostre entorn. Així que per tot això i amb la meva part innata d’estar creant coses manuals, va nèixer aquest projecte.
Intento reutilitzar i aprofitar el màxim de recursos per crear els jocs, sobretot la fusta i les teles.
Tinc la sort de poder aprofitar restes de tala i poda d’una empresa familiar, aquestes fustes m’ajuden a elaborar jocs més rústics i naturals.
També intento reutilitzar teles, per tal d’elaborar alguns dels jocs. ja que la sostenibilitat i la reutilització són valors bàsics d’aquest projecte que engloba Oreneta, d’educació i serveis ambiental.
Elaborem artesanalment cada joc i busquem sinergies amb altres artesans i artesanes.
Les càmeres de fototrampeig o càmeres trampa són una eina molt bona per poder fotografiar els animals més feréstecs sense haver d’esperar moltes hores i amb més possibilitats d’èxit. Es tracta d’una tècnica no invasiva, perquè no requereix ni capturar ni manipular els animals que es volen observar.
Aquest projecte és personal, no està dins de cap estudi ni res d’això. La idea és tenir un recull de la fauna que hi ha pels voltants d’Arenys de Munt, i en general del Maresme, i utilitzar aquestes imatges i vídeos per fer educació ambiental a través de tallers a infants i adults.
Aniré penjant els vídeos, si els vols veure tots, clica al botó.