Projectes ambientals

Oreneta Educació

Realitzem projectes per treballar temàtiques socials i ambientals. Ens preocupen temes com els residus (urbans, industrials, etc.), el consum abusiu d’avui en dia, la contaminació (dels mars, rius, boscos), és a dir, en general, tot allò que genera impactes ambientals.

A través d’aquests projectes volem apropar solucions i eines per realitzar canvis d’hàbits cap a una sostenibilitat real.

Arrel de la pandèmia, va sorgir el neguit de millorar els residus que generava personalment en el meu dia a dia i així és com va néixer el projecte ALES, un projecte de recuperació de teles.

Actualment però el projecte més actiu, és l’elaboració de jocs de fusta i de tela sobre fauna i flora de Catalunya. Creem materials didàctics per tal d’apropar aquests conceptes i que el joc sigui el canal d’aprenentatge. 

JOCS oreneta

IMG_20210601_131658

"Aprofitem un recurs natural"

Aquest projecte ambiental neix, arrel de buscar jocs i materials que transmetin  coneixements sobre la fauna i flora catalana, i no trobar-ne.

A vegades ens apropem als infants amb imatges i símbols d’animals no autòctons, com les girafes, elefants, lleons, etc… quan a tocar de casa nostra també tenim mamífers i altres animals molt interessants. I el mateix amb la flora. 

Arrel d’això, també he observat que no tots els infants i adults coneixem del tot el nostre entorn. Així que per tot això i amb la meva part innata d’estar creant coses manuals, va nèixer aquest projecte.

 

IMG_20211020_185537

"Sostenibilitat i reutilització "

Intento reutilitzar i aprofitar el màxim de recursos per crear els jocs, sobretot la fusta i les teles.

 

Tinc la sort de poder aprofitar restes de tala i poda d’una empresa familiar, aquestes fustes m’ajuden a elaborar jocs més rústics i naturals.  

També intento reutilitzar teles, per tal d’elaborar alguns dels jocs. ja que la sostenibilitat i la reutilització són valors bàsics d’aquest projecte que engloba Oreneta, d’educació i serveis ambiental.

 

IMG_20211109_165727

"Elaboració i cooperació artesanal "

Elaborem artesanalment cada joc i busquem sinergies amb altres artesans i artesanes.

 
No podia haver avançat aquest projecte sense les il·lustracions que donen vida a aquests jocs.
 
Totes aquestes han estat creades per la biòloga i il·lustradora Raquel Arnaiz (@raquelarnaiz), i transmeten l’essència d’aquests projecte al 100%.
 
Esperem però que aquesta xarxa  de cooperació i idees vagi creixent i es vagi nodrint durant el seu recorregut.

 

 

Podeu comprar aquests productes a través de la botiga on-line .

Fototrampeig

Les càmeres de fototrampeig o càmeres trampa són una eina molt bona per poder fotografiar els animals més feréstecs sense haver d’esperar moltes hores i amb més possibilitats d’èxit. Es tracta d’una tècnica no invasiva, perquè no requereix ni capturar ni manipular els animals que es volen observar.

Aquest projecte és personal, no està dins de cap estudi ni res d’això. La idea és tenir un  recull de la fauna que hi ha pels voltants d’Arenys de Munt, i en general del Maresme, i utilitzar aquestes imatges i vídeos per fer educació ambiental a través de tallers a infants i adults.

Aniré penjant els vídeos, si els vols veure tots, clica al botó.